Så du har skrivit en bok? Bra jobbat! Så många av oss drömmer om att se sin berättelse i hyllan och du har redan nått längre än de flesta bara genom att ha skrivit till sista sidan. Och gått igenom texten både sju och 700 gånger förstås.

Är det till sist dags att skjutsa över manuset till någon annan som kan läsa med fräscha ögon innan du skickar in till bokförlag eller kanske satsar på egenutgivning? Någon som kan ge ärlig och konstruktiv respons och hjälpa dig att vässa till ditt skrivande, förbättra manuset och öka chanserna för utgivning.

Som LEKTÖR har jag helikoptersyn på ditt manus. Du får ett utlåtande om helhetsintrycket, de stora delarna som berättelsens styrkor och svagheter, tempo och språk, karaktärer, dialog och gestaltning, trovärdighet och framåtrörelsen i berättelsen.

Är den röda tråden tillräckligt tydlig? Vilket är budskapet? Säger just den här scenen något väsentligt om karaktärerna och/eller driver den handlingen framåt? På vilka sätt kan man använda dramaturgin och berättartekniska verktyg för att få manuset att lyfta? Dras läsaren med i handlingen och lockas att vända sida efter sida?

Som REDAKTÖR tar jag upp samtliga delar som i lektörsrollen men här går jag också in i texten riktigt på djupet, på detaljnivå med rödpenna och ger kommentarer, ändringar och förslag löpande genom hela manuset. Du får ett bollplank under redigeringsprocessen, en rådgivare när vi går igenom berättelsen som helhet och scen för scen, kapitel för kapitel med en hela tiden öppen dialog.

KORREKTURLÄSNING
kan också ingå, som tillval, när manuset är redo.

Oavsett vad du behöver finns det flera vägar att gå. Alla projekt är olika, precis som alla människor är olika. Samarbetet är individuellt utformat och du bestämmer själv omfattningen. Mejla och berätta om ditt manus och dina idéer, förhoppningar och behov så anpassar jag ett lektörs- eller redaktörspaket som passar just dig, oavsett om det är din första bok eller tionde.