Så, vem är då jag?

Jag döptes till Esmeralda, som betyder "smaragd" på spanska. Både jag och syrran fick spanska förnamn. Två sådana där tillfälligheter som livet är så rikt på.

Om det är något jag lever och andas för, ända ut i fingertoppsspetsarna så är det skrivande. Jag fick min första novell publicerad när jag var 17 år men har ritat och kretat ner berättelser ända sen jag lärde mig hålla i en penna.

Kärleken till orden var det som fick in mig på redaktörsbanan efter studier i Uppsala och Stockholm. Tecknandet återuppväcktes när jag skrev och illustrerade en egen novell om bibliotekets betydelse i "Liv i Sverige", en medlemstidning för självbiografiska berättelser där jag fortsatte att illustrera noveller i ett par år och på den vägen är det.

Annars älskar jag teater och har en bakgrund inom manus och regi för studentspex. Vid sidan av företaget driver jag också en skriv- och reseblogg där jag, före pandemin, reste runt i Sverige och skrev om olika platser och orter kombinerat med reflektioner om skrivandets hantverk.

Jag är utbildad litteraturvetare och retoriker med en examen i förlagskunskap.